Четвер, 28 Березня, 2024

У Маріуполі вводять абонплату за вивезення сміття

Ще не вщухли пристрасті через введення абонентської плати за транспортування газу, як в Маріуполі КП «Комунальник» пропонує клієнтам переукласти договори, тому як в тариф за вивыз смыття також буде включена абонплата. У разі непідписання нового договору абоненту загрожує штраф в розмірі від 640 до 1 360 гривень. Підписати новий договір необхідно до 1 травня поточного року. Далі на mariupol-yes.com.ua.

На підприємстві пояснили, що тариф за вивезення твердих побутових відходів піднімати не будуть – для цього немає підстав, просто платіж розділять на дві складові – це оплата самої послуги з вивезення сміття і абонентська плата.

Нововведення пов’язані з вступом в силу положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Також змінилася типова форма договору зі споживачами згідно з постановою Кабміну №318.

На підприємстві пояснили, що зміни в законодавстві дозволять абонентам укладати різні форми договору – колективний або індивідуальний. Для ОСББ та мешканців багатоквартирних будинків потрібно укладати колективний договір. Він дасть можливість оплачувати абонентську плату не тільки комунальному підприємству, а й підрядної організації. Жителям приватного сектора абонентську плату сплачувати не потрібно. Якщо договір не переукласти, такі абоненти з 1 травня автоматично перейдуть на його індивідуальну форму. Надалі переукласти договір все ж таки доведеться.

Для переоформлення договору потрібно звертатися в районні абонентські відділення за адресами: вул. Набережна, 18 (орієнтир Кінний двір); бул. Шевченко, 75 (площа Кірова, за магазином «Брусничка»); пр. Металургів, 193, каб.114 (Кальмиуська райадміністрація); вул. Українського козацтва, 51 (Мультицентр).

При собі необхідно мати документ, що підтверджує право власності, паспорт і ІПН власника. Детальніше за телефонами: 068-780-07-03, 098-251-50-41, 40-11-47.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

.,.,.,.